Havtornsglass, nötskorpor och havtornsrippel med syltad ingefära

Portioner: 4 pers

INGREDIENSER

  • 1 sats glass
  • 250 g havtorn
  • socker
  • 3 msk syltad ingefära
  • 1-2 msk lag från ingefäran
  • 3 msk råsocker

INSTRUKTIONER

Havtornsglass

  • Gör en vanlig sats glass.
  • Koka upp 250 g frysta havtorn med lite vatten, häll bären i en finmaskig sil och pressa ur saften och släng bort kärnor och skal. 
  • Tillsätt lite socker om havtornssåsen är väldigt sur. Häll 2/3 av havtornsåsen i glassmeten.

Havtronsrippel

  • Finhacka 5-6 bitar syltad ingefära så att det blir ca 3 msk, blanda med resten av havtornssåsen, saft från ingefäran och 3 msk råsocker.

  • Låt koka ihop till en simmig sås så att socker smälter, låt svalna.
  • Vid servering värms såsen upp lite så att den blir flytande igen om den stelnat, smaka av med ytterligare socker eller ingefärsspad om det behövs, tillsätt ev vatten om den blivit för tjock.
  • Servera med nötskorpor.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages