Nötskorpor

Portioner: 35 st

INGREDIENSER

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl hasselnötter, finhackade

INSTRUKTIONER

  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget.
  • Blanda nötter, mjöl och bakpulver, rör ned i smeten och blanda väl.
  • Dela degen i 3 bitar och rulla 3 längder, lägg på bakplåt och platta till dem lite.  
  • Grädda i ca 20 min, ta ut dem och skär sneda skorpor, ställ tillbaka i ugnen och grädda ytterligare ca 10 min. Stäng av ugnen och låt de stå kvar på eftervärmen.
  • Servera till glass eller som kaka till kaffet.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages