Glass

Grundrecpet på glass som sedan kan smaksättas i det oändliga. T ex med:
- ½ dl citronsaft (minska då lite på grädden) 
- ½ dl kakao
- vanilj i form av socker, vanilstång eller vaniljpulver
- lakritspulver
- finhackat godis t ex polkagris
- hackad choklad
- färska bär, mixa dem eller skär bara i mindre bitar och häll direkt i glassmeten 
- frysta bär, koka dem med lite vatten och ev socker, sila bort kärnor om det behövs.
- kompott på äpple eller rabarber, smaksatt med kanel eller kardemumma
- mojito: saft och zest från 2 lime, 2,5 msk sockerlag, 2 msk rom, hackad mynta. Minska lite på grädden så att glassen inte blir för lös.
- sprit av olika slag; rom, konjak, whiskey etc.
Portioner: 4

INGREDIENSER

  • 4 st äggulor (gör gärna maränger av äggvitorna)
  • dl socker
  • 4 dl vispgrädde

INSTRUKTIONER

  • Vispa ägg och socker, häll i grädden och vispa lite till.
  • Tillsätt ev smaksättning.
  • Kör glassmeten i glassmaskin eller häll i en låg form och ställ i frysen minst 4 timmar.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages