Grundrecpet på glass som sedan kan smaksättas i det oändliga. T ex med:- ½ dl citronsaft (minska då lite på grädden) - ½ dl kakao- vanilj i form av socker, vanilstång eller vaniljpulver- lakritspulver- finhackat godis t ex polkagris- hackad choklad- färska bär, mixa dem eller skär bara i mindre bitar och häll direkt i glassmeten - frysta bär, koka dem med lite vatten och ev socker, sila bort kärnor om det behövs.- kompott på äpple eller rabarber, smaksatt med kanel eller kardemumma- mojito: saft och zest från 2 lime, 2,5 msk sockerlag, 2 msk rom, hackad mynta. Minska lite på grädden så att glassen inte blir för lös.- sprit av olika slag; rom, konjak, whiskey etc.
Portioner: 4
INGREDIENSER
4stäggulor (gör gärna maränger av äggvitorna)
1¼dlsocker
4dlvispgrädde
INSTRUKTIONER
Vispa ägg och socker, häll i grädden och vispa lite till.
Tillsätt ev smaksättning.
Kör glassmeten i glassmaskin eller häll i en låg form och ställ i frysen minst 4 timmar.