Gratinerad getost med aprikoschutney

Portioner: 4

INGREDIENSER

  • 125 g smör
  • 100 g torkade aprikoser
  • 1 st citron, juice och zest
  • 200 g getost
  • 4 st skivor ljust, osötat bröd
  • 0,5 dl valnötter
  • Blandad sallad

INSTRUKTIONER

  • Finhacka aprikoserna och valnötterna. Riv zest och pressa citronen. Ställ nötter och zest åt sidan.
  • Bryn smöret sakta så det blir gyllenbrunt och doftar lite nötaktigt.
  • Rör ned aprikoserna och tillsätt citronjuicen. Låt koka ihop i ca 10 min.
  • Värm ugnen till 250 grader grill.
  • Sila av smöret i en stekpanna, ställ chutneyn åt sidan.
  • Skiva getosten, lägg skivorna i 4 portionshögar på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i ugnen till de smält ned och fått lite färg. Håll lite koll så de inte bränns.
  • Stek brödskivorna gyllene i smöret från chutneyn, tillsätt eventuell mer smör om det behövs.
  • Lägg upp brödskivorna på tallrikar, täck med blandad sallad, lägg på den gratinerade getosten, toppa med aprikoschutneyn och strö slutligen över valnötter och citronzest.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages