Snittar med gremolatakyckling, avocado och senapsmajonnäs

Portioner: 30

INGREDIENSER

  • 15 skivor ljust surdegsbröd
  • 2-3 st kycklingfiléer
  • 1 st mogen avocado
  • ½ dl majonäs
  • 2 tsk fransk senap
  • Gremolata; olivolja, vitlök, citronskal och juice, persilja

INSTRUKTIONER

  • Skär kycklingen i mindre bitar, stek i olivolja, låt kallna.
  • Blanda gremolatan och lägg den avsvalnade kycklingen i en plastpåse med gremolatan, låt marienra i kyl minst 2 timmar, gärna över natten.
  • Rosta brödskivorna.
  • Skär bort kanterna från brödet, skär ca 1/2 cm tunna skivor och dela dem på snedden så att det blir 2 snittar av varje brödskiva.
  • Blanda majonnäs med senap och styk ett tunnt lager på varje skiva. Fiska upp kycklingen och lägg några bitar på varje snitt.
  • Dela avocadon i små klyftor, lägg ovanpå kycklingen och toppa med en klick senapsmajonnäs.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages