Pulled moose burgare med picklad rödlök

Portioner: 4 pers

INGREDIENSER

  • 1 kg bogblad av älg
  • 4 dl vatten
  • 1 st tärning kycklingbuljong
  • 1 dl honung
  • 1 dl ketchup
  • ½ dl sherry eller marsalavin
  • 2 tsk liquid smoke
  • 1-2 st gul lök
  • salt

Rub

  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 1 msk senapsfrö
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 st lagerblad
  • 1 dl brun farin

INSTRUKTIONER

Rub

  • Finfördela alla kryddor i en mortel och blanda med farinsockret.
  • Salta köttet och gnid in rubben.

Tillagning

  • Koka ihop brässeringsvätskan, lägg köttet i en ugnsfast form och häll vätskan runt.
  • Lägg löken i klyftor runt om och täck formen med folie. Brässera i 125 grader i ca 2 timmar,
  • Ös ordentligt och brässera ytterligare ca 2 timmar.
  • Dra isär köttet med en gaffel.
  • Servera burgarna med ett gott bröd, gärna hembakat, sallad, tomat, BBQ-sås och picklad rödlök.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages