Glassbomb med bär

Pampig dessert, kanske till nyår?
Denna är gjord i med 3 plastbunkar som passar i varandra men det går förstås att ha olika former på de olika lagren.
Portioner: 3 liter

INGREDIENSER

  • 2 satser glass smaksatt med citron
  • 1 sats glass smaksatt med med 1 dl hallon
  • 1 sats glass smaksatt med 1 dl kakao

INSTRUKTIONER

  • Gör dubbel sats glass smaksatt med citron. 
  • Klä en 3 liters rund form med plastfolie på insidan och en mindre rund form ca 1 liter med platsfolie på utsidan.
  • Häll glassen i den större formen och tryck upp den längs sidorna. Försök att hålla plastfolien plan så är det lättare att få bort den från glassen sedan. Tryck sedan ned den mindre formen så symmetrisk du kan. Ställ in i frysen.
  • Gör ytterligare en sats glass enligt grundreceptet och tillsätt ca 1 dl hallon.
  • Klä ytterligare en form, ungefär hälften så liten som den förra, med platsfolie på utsidan. Ta ut glassen, lyft bort skålen och se till att ingen plats blir kvar, häll i hallonglassen i urgröpningen och gör samma procedur som tidigare; tryck ned den minsta formen i glassens mitt. Ställ tillbaka i frysen.
  • Gör den sista satsen glass, smaksatt med 1 dl kakao. När hallonglassen stelnat tillräckligt tas den inre skålen samt platsfolien bort och chokladglassen hälls i gropen, jämna till ytan så att botten på bomben blir slät. Ställ in i frysen igen och låt bomben frysa till ordentligt.
  • Ta fram en stund innan servering så att den hinner tina lite, garnera med bär och hackad choklad samt stick i tomtebloss och tänd dem vid servering.
    Tips; tomtebloss brinner snabbare än vad det tar att tända dem så håll alla bloss i ett knippe och tänd på alla samtidigt och så snabbt ned i glassen. Annars hinner första blossen brinna ut innan nästa är tänt.
  • Bombens glass kan förstås smaksättas med helt andra smaker i andra kombinationer och behöver inte ha 3 lager, 2 funkar lika bra. Bomben kan även täckas med maräng som bränns av precis innan servering alternativt med choklad- eller kolasås. Det är bara att experimentera på!

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages