Confiterad hummer

Portioner: 4

INGREDIENSER

  • 2 st kokta humrar
  • 400 g smör

Morotspuré

  • ½ kg morötter
  • 3 dl skaldjursfond
  • 3 msk crème fraiche
  • 50 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • salt och peppar

Marinerad svamp

  • 200 g champinjoner
  • 1 dl vatten
  • ½ dl japansk soja
  • ½ dl ättikssprit
  • ½ dl socker

INSTRUKTIONER

Marinerad svamp

  • Rensa och skiva champinjonerna tunt. Ta även gärna bort ytterskitet på hattarna. Lägg svampen i en plastpåse.
  • Koka upp vatten, soja, socker och ättiksprit så att sockret löses.
  • Låt kallna och häll sedan ned i plastpåsen med svamp. Blanda runt och låt svampan marinera medan morotspurén och hummrarna tillreds.

Morotspuré

  • Skala och skär morötterna i mindre bitar.Häll av vattnet och låt morötterna ånga av.
  • Koka i vatten och skaldjursfond under lock tills de blir mjuka.
  • Mixa med smör och crème fraiche, tillsätt grädden lite i taget så att det blir en smidig puré. Smaka av med salt och peppar.

Confiterad hummer

  • Skala och rensa hummrarna, dela hummerköttet så att det blir jämstora bitar. Lägg i en ugnsfast form med låg kant.
  • Smält smöret försiktigt så att det får lite färg utan att bli bränt. Sila bort bottensatsen och häll sedan det varma smöret över hummerköttet. Det är viktigt att smöret täcker helt.
  • Confitera i ugn i 65 grader i ca 15 min. Innertemperaturen ska vara ca 40 grader.
  • Sila bort smöret.  Sila även bort marinaden från svampen och lägg upp hummerköttet,  svampen och morotspurén på förrättstallrikar.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages