Värm ugnen till 250 grader.
Förbered alla ingredienser; - dra bort skinnet, skiva och finhacka chorizo.- dela paprikorna i 2 delar och ta bort kärnhusen.- finhacka hälften av de färska örterna.- putsa kycklingen. Lägg paprikorna med skalet uppåt i en ugnsfast form, eller på en ugnsplåt, och pensla dem i olivolja.
Ugnsbaka dem i ca 20 minuter tills skalet är svart.
Ta ut dem och låt dem svalna något, dra sedan bort skalet. Skär dem i strimlor och ställ åt sidan.
Värm en stekpanna, eller järngryta, med olja och smör, vitlöksklyftorna och hälften av de färska örterna i hela kvistar.
Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem runt om. Salta och peppra. Sänk värmen, lägg i ytterligare en klick smör och lägg på ett lock och låt kycklingen steka klart. Ös dem då och då med smör/olja som tagit smak av vitlök och örter.
Värm en stekpanna med lite olja, fräs chorizo-hacket under omrörning så att det blir knaprigt. Rör ned de hackade örterna och smaka av med pressad citronsaft. Häll över chorizo- och örtblandningen i en skål, täck med ett lock eller folie för att hålla värmen och ställ åt sidan.
Tillsätt en klick smör i samma stekpanna, sänk värmen när smöret tystnat och stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor. Lägg upp på 4 tallrikar.
Värm upp de strimlade paprikorna i samma panna som brödet. Lägg upp rikligt på brödskivorna.
Ta upp kycklingfiléerna och skär dem i tunna skivor, lägg 1 filé på varje bröd.
Toppa med chorizo- och örttopping.