Ugnsbakad rotselleri med nöttopping

Portioner: 4 pers

INGREDIENSER

  • 1 kg rotselleri
  • 100 g smör
  • 100 g hasselnötter
  • salt och peppar

INSTRUKTIONER

  • Skala och skär rotsellerin i lika tjocka skivor/stavar/rutor/kuber och lägg i en ugnsfast form.
  • Klicka över allt smör, salta och peppra lätt.
  • Ugnsbaka i 80 grader tills rotsellerin är genommjuk, ös med det smälta smöret då ock då. Tar ca 1 timme men det beror förstås på hur tjocka delarna är, blir rotsellerin klar snabbare är det bara att sänka värmen i ugnen och täcka dem med folie och fortsätta ösa så att de inte torkar.
  • Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och gnugga bort de skal som lossnat. Hacka nötterna.
  • Lägg upp rotsellerin, strö över nötterna och häll över det varma smöret över nöttoppingen.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages