Tapas

Tapas är bra plockmat som passar utmärkt att äta som förrätt eller som vickning. Serveras med iskall torr sherry t ex Fino Inocente.
Portioner: 4

INGREDIENSER

Räkor i vitlök och chili

  • 100 g skalde räkor
  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • ½ st färsk chili alt 1 tsk torkad

Grönkålschips

  • 4 st blad grönkål

Tortillarullar med fyllning

  • 4 st tortillabröd, stora
  • ½ dl finhackad soltorkad tomat
  • ½ dl ricotta- eller philadelphiaost
  • ½ dl tapenade
  • ½ dl finhackad salami eller skinka
  • 50 g blå- eller grönmögelost
  • ½ dl finhackade valnötter
  • ½ dl finhackad rökt lax
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk finhackad gräslök

Oliver, manchego och lufttorkad skinka

    Brytbröd

      INSTRUKTIONER

      Räkor i vitlök och chili

      • Fräs pressad vitlök och finhackad färsk, alternativt torkad, chili i rikligt med rapsolja.
      • .Tillsätt räkorna och låt dem bli genomvarma.
      • Servera direkt ur pannan med bröd som man doppas i oljan.

      Grönkålschips

      • Skölj, torka och riv grönkål i mindre bitar. Ta bort stjälken i mitten. 
      • Lägg på en ugnsplåt, häll över olivolja och torka i ugnen i 100 grader i ca 15 min. Håll koll, de bränns lätt!
      • Salta och servera.

      Tortillabröd med fyllning

      • Blanda finhackad soltorkad tomat med ricottaost eller philadelphiaost.
      • Blanda tapenade med finhackad salami eller skinka
      • Blanda grön- eller blåmögelost med finhackade valnötter
      • Blanda lax, creme fraiche och gräslök.
      • Bred ut en fyllning på ett tortillabröd så att det blir 4 bröd med olika fyllning.
      • Rulla ihop bröden och skär bitar på ca 1-2 cm.
      • Servera allt tillsammans med ost, oliver, skinka och ett gott brytbröd.

      Sök bland recepten

      Generic selectors
      Exact matches only
      Search in title
      Search in content
      Search in posts
      Search in pages