Sotad tonfisk med sockerärtor och pepparrotsdressing

Portioner: 4 pers

INGREDIENSER

  • 300 g 00 g tonfisk
    200 g sockerärtor
    1 knippe salladslök
    1 dl olivolja
    Saft och zest från ½ citron
    Färska örter t ex gräslök och dill
    Färsk pepparrot ca 1 msk
    Salt Peppar

  • 200 g sockerärtor
  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl olivolja
  • 1 st citron, skal och juice
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • salt och peppar

Rub

  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk anis
  • 2 tsk paprikapulver

INSTRUKTIONER

Rub

  • Mortla alla kryddor och blanda väl.

Tonfisk och sallad

  • Rulla tonfisken i rubben och sota, d v s halstra snabbt,  i het panna med lite olivolja. Låt svalna.  
  • Mixa örter, olivolja och citron slätt. Tillsätt riven pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  • Strimla sockerärtor på längden och skär salladslöken i sneda skivor.
  • Koka upp sockerärtor och salladslök i lättsaltat vatten ca 1 minut, kyl snabbt i kallt vatten så att de behåller sin spänst. 
  • Skär tonfisken i tunna skivor och servera på en bädd av sockerärtor, salladslök och ringla dressingen över.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages