Sockerkaksbruschetta med marinerade jordgubbar

Annorlunda dessert om man nu mot förmodan har sockerkaka över som börjar bli torr och trist.
Portioner: 4 pers

INGREDIENSER

  • 4 skivor sockerkaka, ca 2 cm
  • 4 dl färska jorgubbar
  • ½ kruka basilika
  • 2 msk råsocker
  • 1 st apelsin, juicen
  • svartpeppar

INSTRUKTIONER

  • Skiva jordgubbarna, hacka basilikan och blanda med apelsinsaft och råsocker. Låt marinera minst någon timme. .
  • Rosta sockerkaksskivorna i torr, het panna alt i ugnen. Passa noga, de bränns lätt.
  • Häll jordgubbarna i en sil så att apelsinsaften rinner av. Blanda med en nypa nymald svartpeppar.
  • Ös upp rejält med jordgubbar på varje sockerkaksskiva och servera genast med vaniljglass eller mascarpone blandad med creme fraiche.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages