Rotfruktslasagne

Gott tillbehör till en grillad köttbit men också som vegetarisk ensamrätt. Om just getost inte är favorit går det bra att byta till annan smakrik ost eller öka mängden parmesan till 2 dl. Likaså kan lasagneplattorna bytas till långa skivor av zuccini.
Portioner: 4

INGREDIENSER

  • 150 g palsternackor
  • 150 g morötter
  • 150 g rotselleri
  • 6-8 st vitlöksklyftor
  • 3-4 st schalottenlök
  • 6 st champinjoner eller annan svamp motsvarande mängd
  • 12 st färska lasagneplattor alt 18 st långa skivor zuccini
  • 4-6 dl grädde
  • 100 g getost eller annan smakrik ost
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

INSTRUKTIONER

  • Skala och finhacka rotfrukterna, lök och svamp. Fräs tillsammans med pressad vitlök i smör utan att brynas hårt.
  • Tillsätt ca 3 dl grädde, salt och peppar och låt puttra så att rotfruktsröran blir krämig men inte längre än att rotfrukterna är ”al dente”.
  • Varva lasagneplattor (ca 4 per lager) med rotfruktsröran och smula över getost/ost/parmesan på varje lager röra.
  • Häll på grädde så att det nästan täcker lasagnen. Strö över riven parmesan.
  • Grädda i 200 grader ca 30 min, späd ev med mer grädde eller mjölk om den ser torr ut.
  • Servera till stekt/grillat kött elller kyckling med ugnsbakade tomater eller som ensamrätt.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages