Prinskorv

Portioner: 6 kg

INGREDIENSER

  • 2700 g bogfläsk
  • 1275 g nöt eller viltkött
  • 1680 g späck
  • 30 m lammfjälster
  • 1125 g isbitar
  • 120 g gul lök, finhackad
  • 150 g salt
  • 6 tsk vitpeppar, malen
  • 5 tsk ingefära, malen
  • 3 tsk muskotnöt, malen
  • 3 tsk timjan, torkad
  • 3 tsk kryddpeppar, malen
  • smör

INSTRUKTIONER

  • Skär kött och späck i bitar som inte är större än att de går ned i köttkvarnen. Lägg i fysen i ca 2 timmar.
  • Lägg fjälster i blöt och spola sedan igenom dem med vatten.
  • Hacka löken fint  och stek den långsamt i lite smör.
  • Kör isbitarna till snö i matberedaren eller i en mixer,  lägg tillbaka i frysen.
  • Mal kött, späck och lök en första gång genom kvarnens finaste hålskiva och blanda ordentligt med saltet.
  • Blanda ned issnön i smeten och mal alltihop än en gång genom finaste hålskivan.
  • Bland smeten i degblandaren i 5-7 minuter. Tillsätt under tiden alla kryddorna.
  • Här kan du provsteka lite av korvsmeten för att smaka av kryddningen.
  • Montera korvhornet och trä på fjälster, fyll fjälstren med korvsmet.
  • Nyp av fjälstret och snurra prinskorvar 3 och 3. Låt dem hänga i rumstemperatur tills de är torra på ytan  t ex på en tvättställning.
  • Varmrökt korvarna i ca 80 grader i 1-2 timmar eller tills de har en innertemperatur på 68 grader.
  • Korvarna kan också sjudas i 75 graders vatten i ca 15 minuter och därefter kylas ned snabbt i isvatten.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages