Parmesangratinerad potatis- och jordärtskockpuré

Portioner: 4 pers

INGREDIENSER

  • ½ kg potatis, mjölig
  • ½ kg jordärtskocka
  • 100 g smör
  • 1 dl persilja, hackad
  • gräddmjölk
  • salt och peppar
  • riven parmesan

INSTRUKTIONER

  • Skala och skär potatis och jordärtskockor i lika stora bitar. Koka i lika delar mjölk och grädde så mycket så att det knappt täcker rotsakerna.
  • Häll av en del av vätskan i en tillbringare när rotsakerna är mjuka.
  • Mixa till en fin puré och späd eventuellt med gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar. Hit kan purén förberedas.
  • Ta fram smöret så att det är rumsvarmt. 
  • Värm purén och montera ned smöret, och finhackad persilja.  
  • Häll i portionsformar som tål ugnsvärme, strö på rikligt med riven parmesan (eller någon annan ost som t ex getost).
  • Gratinera i 250 grader tills osten fått fin gyllene färg.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages