Olivbiscotti
En salt variant på den vanliga, söta biscottin som ofta serveras till Marsalavin och mascarpone som dessert. God som tilltugg till en drink, på buffébordet eller till soppan iställer för vitlöksbröd.
Portioner: 30 st
- 100 g oliver utan kärna
- 150 g pistagenötter
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk svartpeppar
- ½ msk salt
- 1 msk olivolja
- 2 st ägg, uppvispade
- 3 msk vatten
Sätt ugnen på 175 grader.
Grovhacka oliver och hälften av nötterna, finhacka resten av nötterna. Blanda mjöl, bakpulver, salt och peppar.
Tillsätt olivolja, ägg, finhackade nötter och vatten. Knåda till en smidig deg.
Ta upp degen och knåda in oliverna och de grovhackade nötterna för hand. Rulla ut 3-4 långsmala rullar lika långa som plåten, platta till dem lite.
Grädda i ca 20 min
Sänk ugnen till 100 grader och ta ut biscottirullarna. Låt svalna på plåten och skär sedan tunna skivor.
Torka biscottin i ca 40 min tills de börjar få fin färg. Vänd dem efter ca 20 min.