Majonnäs, naturell och smaksatt

Majonnäs går att smaksätta i det oändliga med olika kryddor, finhackad lök, citron, pepparrot, wasabi etcetera, här är några förslag:
Aioli x fler
Tillsätt pressad vitlök. Tillsätt även saft och rivet skal av lime för limeaioli, en nypa saffran för saffransaioli och hackade örter för örtailoi.
Chilimajonnäs
Tillsätt chilipulver, cayennepeppar och/eller sambal olek. Vill du ha en riktigt rivig majo så hacka i färsk chili.
Portioner: 5 dl

INGREDIENSER

  • 3 st äggulor
  • 3 tsk vitvinsvinäger
  • 3 tsk fransk senap
  • 5-6 dl rapsolja
  • salt och peppar

INSTRUKTIONER

  • Se till att alla ingredienser har samma temperatur. 
  • Blanda äggulor, vinäger och senap först.
  • Häll sakta i oljan under vispning. Ställ skålen på en blöt disktrasa så blir det enklare att både vispa och hälla samtidigt.
  • När majonnäsen blivit tillräckligt tjock smaka av med salt och pappar samt ev smaksättning.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages