Lammstek i ugn

Orginalreceptet är framtaget av ICA, detta är en något modifierad version. Räcker till 10-12 personer lite beroende på tillbehör och om det är en middag med flera rätter.
Portioner: 10

INGREDIENSER

  • 2 kg lammstek utan ben
  • 1 st apelsin
  • 1 st citron
  • 6 st vitlöksklyfor
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 st kanelstång
  • 10 kvistar timjan
  • 6 st kryddnejlikor
  • 4 st lagerblad
  • 6 dl olivolja
  • salt och peppar

INSTRUKTIONER

  • Krossa kanelstång, kryddnejlilor och lagerblad, blanda med rosmarin, timjan, salt och peppar. 
  • Gnid in lammsteken med kryddblandningen och lägg sedan i en trång, ugnsfast form med höga kanter.  
  • Skiva apelsin och citron, dela vitlöksklyftorna och fördela, tillsammans med övriga ingredienser, jämnt runt lammsteken.
  • Häll över oljan som ska täcka minst 2/3 av steken, och täck med folie, viktigt att det sluter tätt.
  • Ugnsbaka i 120 grader ca 5 timmar, vänd ett par gånger.
  • Servera med klyftpotatis med citron eller rotsaksgratäng med mycket vitlök och ugnsbakad tomat.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages