Kantarellsmör

Passar både som fyllning i t ex lövbiffsrullader eller som tillbehör till grillat. Inte helt fel heller att re på bröd som sedan får ta färg i ugnen eller på grillen.
Portioner: 200 g

INGREDIENSER

  • 3 dl torkade kantareller eller 200 g färska
  • 200 g smör
  • salt och peppar

INSTRUKTIONER

  • Blötlägg kantarellerna om du använder torkade.
  • Fräs färska kantareller så att all vätska kokat bort alternativt krama ur all vätska ur de blötlagda kantarellerna.
  • Kör kantarellerna i matberedaren med lite av smöret så att de finfördelas, blanda sedan i resten av smöret i omgångar så att allt blandas väl
  • Smaka av med salt och peppar. Lägg smöret på plastfilm och rulla ihop till en rulle, frys in.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages