Äppelmojito med yoghurtglass

INGREDIENSER

Yoghurtglass

  • dl vaniljyoghurt
  • 5 st lime

Äppelmojito

  • ½ dl socker
  • 2 msk vatten
  • 6 cl ljus rom
  • 4 st gröna äpplen
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka mynta

INSTRUKTIONER

Yoghurtglass

  • Hacka 10-15 basilikablad.
  • Riv skal och pressa saft från 2 lime.
  • Blanda ned i yoghurten och ställ in i frysen.

Äppelmojito

  • Koka sockerlag på 0,5 dl socker och 2 msk vatten, låt svalna.
  • Riv skal och pressa saft från 3 lime, blanda med hackad mynta, rom och 2 cl av sockerlagen. 
  • Tärna äpplena och blanda med mojitolagen, låt marinera minst 30 min.
  • Servera i cocktailglas med yoghurtglassen och lite extra mynta.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages