Carpaccio med pilgrimsmusslor, krasse, gurka och brynt äpple

Portioner: 4

INGREDIENSER

  • 10-12 st Pilgrimsmusslor
  • 2 dm Tärnad gurka (utan kärnhus)
  • 2 st Gröna äpplen (skalade & tärnade)
  • 1 Citron
  • ½ dl Finhackad Gräslök
  • 100 g Smör
  • 1 msk Japansk soja
  • Krasse (finklippt)

INSTRUKTIONER

  • Förbered gurka, äpple, gräslök, citron och krasse. Skiva musslorna så tunt som möjligt, bra om de är halvfrysta när de skivas.
  • Bryn smöret så utan att det bränns, det ska sluta bubbla och få en nötigt doft. Rör ned äppelbitarna och låt dem koka med och ta smak av smöret under ett par minuter.
  • Lägg under tiden upp musselskivorna på tallrikar, garnera med gurka, gräslök, krasse och rivet citronskal. Avsluta med de brynta äppelbitarna som bör vara ljumma och stänk slutligen på sojan.
  • Servera bums.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages