Lägg 4 portionsstora bitar marulk i varsin plastpåse tillsammans med rökt smör och rosmarin. Vacumpacka, alternativt förslut väl, och kör i sous vide.
Koka potatisen mjuk men inte överkokt i lättsaltat vatten. Koka upp mjölk.
Pressa potatisen, tillsätt mjölken och vispa i smöret, små bitar i taget. Använd kallt smör så binder purén bättre. Smaka av med salt och peppar.
Fräs lök och timjan i smör i en kastrull på låg värme utan att få färg, cirka 1 minut. Viktigt att de inte får färg, då blir såsen brun och ofräschare i smaken!
Tillsätt vin och koka upp. Koka tills cirka 1 1/2 dl återstår. Häll i fond och reducera tills 2 dl återstår.
Koka 4 dl grädde i en separat kastrull tills 2 dl återstår. Vispa ner grädden i vitvinskoket. Sila av. Red av med 1 1/2 tsk maizena blandat med 1 1/2 tsk vatten. Koka upp.
Mixa i smör och crème fraiche med en stavmixer och smaka av såsen med salt.
Vid servering, vispa 1 dl grädde och vänd ner i såsen.
Skala och dela eventuellt morötterna på längden, fräs i smör och citronsaft till de är al dente.
Skala och skiva jordärtskockorna tunt. Värm oljan till 180 grader. Fritera skivorna och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.