Lax med chili- och limetäcke

Portioner: 4 port

INGREDIENSER

  • 600 g lax
  • 200 g smör
  • 2-3 lime
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 3-4 cm riven färsk ingefära
  • 2 dl skållad och hackad mandel eller naturella cashewnötter
  • 4 msk sweet chilisås
  • ½ dl finhackad färsk röd chili
  • salt
  • peppar

INSTRUKTIONER

  • Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form, pressa över lime, salta och peppra.
  • Blanda smör med hackad mandel/nötter, pressad vitlök, riven ingefära, finhackad chili och sweet chilisås.
  • Bred ut över laxen och ugnsbaka i ca 15-20 min tills laxen är klar och täcket fått fin färg. Dra på grillen mot slutet om det behövs.
  • Servera med lime, smörfräst spenat, ruccola o/e spetskål alternativt potatis, sparris och sockerärtor, gärna med lite skirat smör på.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages