Rosépepparsås till halstrad lax

Portioner: 4 port

INGREDIENSER

  • ½ dl finhackad scharlottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk rosépeppar
  • 3 krm grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk finhackad chilifrukt
  • 2 msk rönnbärsgelé
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk fiskfond (koncentrat)
  • 2 dl vatten
  • maizena

INSTRUKTIONER

  • Fräs löken lätt i oljan, tillsätt pepparsorterna och chilin, fräs ytterligare ett par minuter.
  • Rör ned gelén och låt koka tills den blir trögflytande, häll på balsamvinäger och reducera till simmig konsistens.
  • Häll i rödvin och reducera till 1/3.
  • Häll i fiskfond och vatten och koka i ca 5 min. Red av med maizena till lagom konsistens.
  • Servera till halstrad lax, gärna med lite riven färsk pepparrot på toppen, och kokta rödbetor.

Sök bland recepten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages